Vytvoření bootovacího média pro MAC z prostředí Windows

Dostal se mi do rukou starší Apple MacBook 13 (A1181), kde nebyl nainstalovan žádný operační systém, jelikož nejsem jablíčkář musel jsem si vytvořit instalační medium z prostředí Windows. Návodů naleznete na internetu několik, bohužel žádný z nich mi nevyhovoval, bud nebyl funkcni nebo byl na nekolik stran nebo s pouzitim vice programu typu stáhněte si program, který Vám z .dmg vytvori .iso a to pak vypálite standartními vypalovacími programy nefungovalo... proto jsem se rozhodl vytvořit Vám tento, který je ve skrze jednoduchý a hlavně funkční!

Co budete potřebovat? Internet, DVD vypalovaci mechaniku (možno použít i externí) a ve většině případů dvouvrstvé DVD DL 8,5GB (Dual Layer)

1) stáhněte/sežeňte si image MAC OS většina z nich bude mít příponu .dmg, v mém případě do takto starého MacBooku to byla verze 10.6. Snow Leopard

2) pomocí vynikajícího programu TransMac v12.1, aktualni verzi naleznete vždy zde http://www.acutesystems.com/ máte možnost využít zdarma 15 denní trial verzi, což je v našem připadě plně dostačující. Po instalaci programu postupujete nasledovne:

a) zvolite cestu k image disku, file -> open disc image

b) pravym tlacitkem mysi zvolite u disku moznost "Burn to CD/DVD"

prinstcreen TransMac

3) nyní už můžete instalační médium vložit do Macbooku a po zapnutí přidržíte "ALT", následně zformátujete disk pokud je potřeba a pokračujete instalací

doufám že Vám návod pomůže :-)